Damwand laten plaatsen

Bij de realisatie van bouwkuipen en grondkeringen is het een mogelijkheid om damwanden te plaatsen. De wand wordt opgebouwd uit losse delen (panelen) die verticaal in de grond worden aangebracht. In geval van het gebruik van stalen damwanden ontstaat daarbij een waterdichte messing-groefverbinding.

Afgezien van bij bouwkuipen kan men ook een damwand laten plaatsen:

  • als solide kademuur in havengebieden;
  • ter bescherming van de oevers van kanalen;
  • als dijkonderdeel.

Een damwand laten plaatsen is een delicaat proces

Het is ook mogelijk om damwanden te plaatsen zodat verontreinigde grond geïmmobiliseerd en geïsoleerd wordt.

De platen worden in de grond gebracht door deze te heien, in te trillen of aan te drukken. Dat kan voor overlast zorgen in de omgeving. De oplossing hiervoor is damwanden plaatsen door middel van een hoogfrequent blok waarmee de platen worden ingetrild. Een hogere trilfrequentie zorgt voor veel minder schadelijke trillingen dan trillen op lage frequentie of bij gebruikmaking van een  heiblok.

Er is jarenlang onderzoek gedaan naar methoden om met zo min mogelijk overlast een damwand te laten plaatsen. Daaruit is gebleken dat de natuurlijke grondfrequentie ligt tussen 15 en 20 Hz. Door hoogfrequente trilblokken te gebruiken (>30 Hz) wordt de trilschade aan de omliggende bebouwing tot een minimum beperkt.

Waarom W-dam?

Ons bedrijf is al 4 decennia dé partner op het gebied van realisatie van bouwkuipen en grondkeringen. U kunt bij ons niet alleen terecht om vakkundig een damwand te laten plaatsen, maar ook voor andere grond- en waterkerende technieken en voor de huur en aankoop van materieel in dit kader.

Wij beschikken over een uiterst modern en innovatief machinepark en tevens over  een uitgebreide voorraad materieel t.b.v. verhuur en verkoop. Bovendien mag u vanzelfsprekend altijd op onze expertise rekenen t.a.v. uw vraagstuk. W-dam denkt met mee met zijn opdrachtgevers en zoekt naar de best passende oplossing, zonder daarbij veiligheid en duurzaamheid uit het oog te verliezen.