Een stukje geschiedenis over W-Dam

W-dam is met meer dan 40 jaar ervaring een betrouwbare partner op het gebied van bouwkuipen en grondkeringen. W-dam houdt zich hoofdzakelijk bezig met damwanden en Berlinerwanden en alle bijkomende werkzaamheden zoals verankeringen en stempeling. Hierbij beschikt W-dam over een modern en zeer gespecialiseerd machinepark en een uitgebreide voorraad aan materialen.

W-dam denkt altijd praktisch mee met de hoofdaannemer en opdrachtgever waarbij de jarenlange ervaring zeker van pas komt en zoeken altijd naar optimalisaties om projecten te verbeteren zonder daarbij de veiligheid, duurzaamheid en omgeving uit het oog verliezen. W-dam is helder, transparant in de voorbereiding en sterk en flexibel in de uitvoering. Het advies is altijd gratis en vrijblijvend, neem eens contact op en ervaar het zelf.

Historie

Oprichting Winmix B.V.

Bij het drukken en trillen van damwanden, het aanbrengen van Berlinerwanden, stempelingen, gordingen en verankeringen kunnen bovengenoemde bedrijven de klant totaal ontzorgen. Door de innovatieve spirit van Mevr. Winny Hoffmann werd in 2013 weer een nieuwe techniek naar Nederland gehaald: CSM of Cutter Soilmix Wanden. Deze techniek is ondergebracht bij het nieuwe zusje van de Hoffmann Groep: Winmix B.V. en is een trillingsvrij alternatief op het drukken van damwanden. Daar waar de grond het niet meer toelaat om dieper te komen met damwanden kan door middel van CSM een oplossing geboden worden.

Oprichting Wedam B.V.

Vanuit de werkzaamheden van Hoffmann Bodemtechnieken B.V. ontstaat de vraag bij de klanten naar een specialist die de damwanden kan aanbrengen. Daarom besluit Winny Hoffmann in 1996 het bedrijf Wedam op te richten. Wedam is het aannemingsbedrijf binnen de Hoffmanngroep. Vandaag de dag voeren W-dam B.V. en Wedam Bvba de verschillende werken in Nederland, België en Duitsland uit.

Oprichting Hoffmann Bodemtechnieken B.V.

In 1989 werd samen met de firma Cultuurweg B.V. uit Alphen aan den Rijn de firma “Hoffmann Bodemtechnieken B.V.” opgericht. Hoffmann Bodemtechnieken B.V. houdt zich onder andere bezig met het ontwikkelen en leveren van een reeks koudgewalste damwandprofielen, de verkoop van damwanden, HE balken, stempelingen en ankers. De verhuur en verkoop van funderingsmachines van ABI en Bauer behoren tot de dagelijkse werkzaamheden van Hoffmann Bodemtechnieken B.V.

Oprichting Krings Nederland B.V.

Mevr. Winny Hoffmann richt in 1979 de firma Krings Nederland B.V. op. Krings is een verhuur- en verkoopmaatschappij die aannemers en grondverzetbedrijven voorziet van veilige sleufbekistingen t.b.v. riolerings- en infraprojecten.

Hoffmann Groep is met al haar werkmaatschappijen de partner in de bouw en infra en biedt voor elk project de optimale oplossingen. Door een goed overleg en een goede communicatie met korte lijnen is de Hoffmanngroep in staat om zijn klanten totaal te ontzorgen gedurende het hele project.

Missie

W-dam B.V. staat voor het veilig, verantwoord en omgevingsvriendelijk plaatsen van damwanden, berlinerwanden en stempelramen. De missie van W-dam B.V. is om deze werkzaamheden uit te voeren zonder schade toe te brengen aan de omgeving en de veiligheid te waarborgen voor de werknemers die in de bouwkuipen hun werkzaamheden moeten doen. Daarom werkt W-dam B.V. met geavanceerde technieken en materialen die geleverd worden en begeleiden wij de klant gedurende het gehele uit te voeren project.

Visie

Door de ervaringen van W-dam B.V. zijn zij in staat adviezen te geven aan onze toeleveranciers, zodat zij kunnen blijven innoveren op het gebied van materialen en technieken. Het is de visie van W-dam B.V. om de werkzaamheden zo veilig mogelijk en met zo min mogelijk of geen schade aan de omgeving uit te voeren, kan hierdoor worden bereikt. Het drukken in plaats van intrillen van damwanden is hier een goed voorbeeld van. Veilig werken, de klant ontzorgen en blijven innoveren staan bij ons in een hoog vaandel.