Het trillingsvrij plaatsen van damwanden

Het trillingsvrij plaatsen van damwanden, ofwel het statisch drukken van damwanden. Daar waar gevoelige infrastructuur of belendingen aanwezig zijn, kan door het intrillen van damwanden schade ontstaan. Daarnaast is het de laatste jaren steeds belangrijker geworden om geluidsoverlast naar de omgeving te beperken.

Samen met onze leverancier ABI hebben we hiervoor het makelaargeleid druksysteem ontwikkeld om damwanden trillingsvrij en met een beperkte geluidsoverlast te plaatsen.

W-dam mag dus met recht als pionier worden beschouwd op het gebied van makelaargeleid drukken van damwanden en de partij met de meeste ervaring op dit gebied.

Kennis en ervaring

Met deze jarenlange ervaring is het bedrijf goed op de hoogte van de mogelijkheden van het druksysteem. W-dam kan aan de hand van grondgegevens (sonderingen) en de werkomgeving een goed advies geven over de mogelijkheden van drukken en de keuze van het juiste damwandtype.

Profielen welke met het makelaargeleide druksysteem te plaatsen zijn: U-profielen, Z-profielen en koudgewalste damwandprofielen.

Larssen-601-605
Z-profielen
Koudgewalste-Omega-profielen

Nauwkeurigheid

Doordat W-dam werkt met een makelaar geleide damwandstelling kunnen de damwanden nauwkeurig geplaatst worden en hebben minder slotwrijving. Dit maakt het toepassen van een heigording vaak overbodig.

Veiligheid

Bij het plaatsen van damwanden met een ABI makelaarstelling is het risico op uitbreken van de damwanden minimaal. De damwanden worden middels 4 stuks gekeurde damwandkettingen geborgd aan de damwandpers.

De damwanden kunnen in een veilige zone gehesen en gesteld worden. Nadat de klemcilinder dicht is kan de damwandstelling de kritische zone indraaien (aan zijde spoor of snelweg) en kan de damwand veilig geplaatst worden.

Werkendam - Trillingsvrije darmwanden