Warmgewalste damwand

De realisatie van bouwkuipen en grondkeringen op basis van damwanden en Berlinerwanden, dat is waar W-Dam zich mee bezig houdt. Samen met onze zusterbedrijven binnen de Hoffmanngroep zijn wij in staat om een breed gamma aan grond- en waterkerende constructies te bieden. Waar sprake is van damwanden worden met regelmaat begrippen als ‘koudgewalst’ en ‘warmgewalst’ gebruikt. Wat warmgewalst damwand is en wat de voordelen daarvan zijn, dat leggen wij u als uw partner in de realisatie van een optimale bouwlocatie graag uit.

Warmgewalst staal heeft diverse voor- en nadelen

Warmgewalst zegt iets over de voortbrengingsmethode van de staalcomponenten waaruit de damwand wordt opgebouwd. Is sprake van warmgewalst staal dan is dat staal dat bij een extreem hoge temperatuur is vervaardigd en machinaal uitgerold. Dit komt het vormingsproces ten goede en maakt het veel efficiënter en daardoor tariefvriendelijker dan koude vorming. De correcte vorm kan via deze methode bovendien veel beter worden gerealiseerd. De veelzijdigheid van het vormingsproces is ook groter.

Een nadeel van warmgewalst materiaal is dat het minder goed op nauwkeurige toleranties kan worden geleverd omdat het krimpt door afkoeling. Daardoor dient dikwijls uitgegaan te worden van over-dimensionering zodat de afmetingen in de praktijk altijd volstaan. In geval van koudgewalst materiaal kan wel exact op afmetingspecificatie worden geleverd.

Een specialist met bijna een halve eeuw ervaring

W-Dam BV heeft de beschikking over een modern, specialistische machinepark en een uitgebreide voorraad aan materialen. Daardoor kunnen we altijd snel anticiperen op uw bouwproject. Wij leveren, verhuren en realiseren keerconstructies en materialen daarvoor waaronder damwanddelen die warmgewalst zijn. De specialisten van onze firma denken altijd mee met de hoofdaannemer ter realisatie van een veilige, effectieve maar ook efficiënte bouwlocatie. Wij bieden zowel tijdelijke als permanent oplossingen en maken bij de realisatie daarvan steeds gebruik van onze uitgebreide ervaring.

Wilt u meer weten over het productengamma van W-Dam en dat van onze zusterbedrijven? Wij nodigen u van harte uit om vrijblijvend contact op te nemen.