Spundwand of damwand

Een spundwand wordt in Nederland meestal met de term damwand aangeduid. Het betreft een zogenaamde grond- en/of waterkerende constructie. Anders dan alternatieve grondkerende constructies, zoals de keermuur of keerwand, is de spundwand minder stijf van karakter en daardoor flexibeler. Toepassingsgebieden zijn onder andere:

  • De versteviging van kademuren en als oeverbescherming (o.a. bij kanalen);
  • Als element in dijkbescherming of andere vormen van waterkering;
  • Als (dragend) wandgedeelte in bouwputten of -kuipen;

Vanwege de goede waterkerende eigenschappen wordt een dergelijke damwand daarnaast ook wel toegepast om ervoor te zorgen dat bodemvervuiling wordt geïmmobiliseerd door insluiting.

Spundwanden van WDAM BV

De ervaring van WDAM BV met het trillingsvrij aanbrengen van onder andere spundwanden gaat terug tot ver in de 20e eeuw. Al meer dan 4 decennia houdt ons bedrijf zich met deze materie bezig. Vandaag de dag kunnen wij dan ook een beroep doen op een machinepark dat zich eigent voor iedere specifieke bouwsituatie en -locatie. Daarnaast hebben wij steeds een ruime voorraad materialen beschikbaar om projectuitvoering mogelijk te maken.

Bij de realisatie van iedere spundwand voor een client, proberen wij steeds om projectverbetering te realiseren waarbij wij veiligheid van medewerkers en duurzame processen hoog in het vaandel dragen. Net als onze spundwandconstructies zijn wij ijzersterk maar toch flexibel in de uitvoering van projecten die ons worden toegewezen.

Bekijk onze referenties

Of het nu gaat om de realisatie van een spundwand of een andere type grond- en waterkering. WDAM BV en haar zusterorganisaties kunnen bogen op een omvangrijk portfolio van referentieprojecten. De vele projecten ten aanzien van de realisatie van damwandtechniek, zowel op het gebied van grond- als waterkering, kunt u aanschouwen op onze website.

Binnen de Hoffman groep kunt u terecht voor dienstverlening die varieert van realisatie van een spundwand tot zogenaamde Cutter Soilmix-wanden waarin onze zuster Winmix zich heeft bekwaamd. Wij voeren onze projecten op integrale wijze uit waardoor u steeds kunt profiteren van de totale kennis zoals die binnen de Hoffman groep aanwezig is.