Damwanden

Een damwand zoals W-Dam die voor u kan realiseren, is een grond- en/of waterkerende constructie. Damwanden bestaan uit wanden die verticaal in de grond worden geplaatst en die worden gevormd uit losse panelen. Door middel van speciale verbindingen worden ze met elkaar verbonden. De wanden worden aangebracht door ze in de grond te trillen of te drukken.

Een damwand vormt een flexibele constructie omdat deze wordt gevormd uit dunne, afzonderlijke platen. Andere grondkerende systemen zoals keermuren of keerwanden zijn aanzienlijk stijver van aard.

Toepassing van een damwand

Het systeem van damwanden kan gebruikt worden in verschillende bouwgerelateerde situaties. Soms worden ze tijdelijk aangebracht tijdens de bouw, soms permanent. Enkele toepassingen:

  • Ter vorming van een havenkademuur;
  • Als bescherming ter afbrokkeling van oevers;
  • Als onderdeel van dijken of waterkeringen.

W-Dam heeft vooral veel ervaring met toepassing van een damwand ter vorming van een zogenaamde bouwput of bouwkuip. Het is immers van belang dat bouwwerkzaamheden op lagere grondniveaus veilig kunnen plaatsvinden zonder dat er sprake is van instortingsgevaar.

Bij W-Dam hebben we vele jaren ervaring met dergelijke projecten. Ook voor de aanleg van ondergrondse parkeergarages en het realiseren van grootschalige funderingen kunnen wij damwanden aanbrengen.

Totaalleverancier voor uw bouwproject

Samen met onze zusterbedrijven vormen wij een totaalleverancier op het gebied van damwanden en soortgelijke systemen die toepasbaar zijn bij complexe bouwaangelegenheden. Samen vormen deze ondernemingen de Hoffmanngroep. De expertise binnen onze groep gaat verder dan alleen expertise die gerelateerd is aan het systeem van de damwand. Zo is er ook veel affiniteit met CSM-gerelateerde oplossingen, ook wel Soilmix genoemd.

Men kan bij ons terecht voor zowel huur als aankoop van materiaal en elementen maar u kunt ook een totaalproject op het gebied van wandversteviging aan ons uitbesteden. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.