Damwanden koudgewalst

Als expert in de realisatie van damwanden en damwandprofielen, is W-Dam BV als onderdeel van de Hoffmann groep, uw expert bij de realisatie van grond- en waterkeringen. Of u nu beoogt een kademuur te verstevigen, u een onderkeldering wilt realiseren of werkzaamheden vanuit een bouwkuip wilt uitvoeren. Wij zijn graag uw partner. Op het gebied van wandprofilering krijgen wij dikwijls de vraag wat het onderscheid is tussen koudgewalst en warmgewalst damwandstaal. Wij leggen het u graag uit.

De damwandplaten die wij gebruiken voor de realisatie van grond- en / of waterkeringen zijn geprofileerd en daardoor extreem sterk. De profilering geeft het staal extra standkracht en zorgt ervoor dat buiging wordt belemmerd. Het aanbrengen van profilering kan zowel koudgewalst als warmgewalst.

Veghel Kanaal Ponton

Voordelen van koudgewalst staal

Het warmwalsen van de profielplaten gebeurt door het staal als gevolg van aanzienlijke temperaturen vervormbaar te maken en daarna af te laten koelen. Tijdens de ‘elastische fase’ kost het relatief weinig moeite om de gewenste profilering te kunnen realiseren. Het nadeel is echter dat het staal als gevolg van de enorme verhitting een intrinsieke verandering ondergaat waardoor het minder sterk wordt. Bij een koudgewalst procedé is dat niet zo.

Koudgewalst staal wordt vervormd bij een temperatuur die per definitie lager ligt dan het punt van herkristalisering van het staal. Daardoor zal koudgewalst staal in sterkte toenemen, al is de vervormbaarheid een stuk lastiger. De intrinsieke sterkte van dergelijk staal is echter ideaal voor de robuuste functionaliteit van onze platen.

Bepaal de oplossing die bij u past

Samen met onze zusterbedrijven beschikt W-Dam BV over het breedst denkbare arsenaal aan grond- en waterkering alternatieven dat in de markt beschikbaar is. Bepaal uw budget en de karakteristieken van uw project en wij kunnen u vele mogelijkheden aanbieden met ieder een eigen set van voor- en nadelen en een uniek prijskaartje. Kiest u voor koudgewalst of voor warmgewalst staal dan kan dat praktische voordelen hebben maar ook een kostenverschil met zich meebrengen. Ten aanzien van dat soort zaken adviseren wij u als uw partner in bouwkuiptechniek echter met alle plezier grondig.

Neem gerust contact met ons op!