Combiwand

De realisatie van een combiwand is een van de grond- en / of waterkerende technieken die W-Dam BV als uw partner in veilig en efficiënt bouwen kan verzorgen. Samen met onze zusterbedrijven binnen de Hoffmann groep beschikken wij over meer dan 4 decennia aan kennis en ervaring met allerlei technieken hieromtrent. Onze dienstverlening is ingericht om u als bouwgerelateerd opdrachtgever geheel te kunnen ontzorgen.

W-Dam BV is bedreven in de realisatie van damwanden die zich al lang bewezen hebben als grond- en waterkerende systemen, zowel bij toepassing in natte omgevingen zoals kanaalkades e.d. als bij de realisatie van bouwkuipen. De combiwand neemt als bijzondere damwandconstructie een specifieke plaats in binnen ons ‘arsenaal van oplossingen’.

Wat is een combiwand precies?

De combiwand is een damwand welke echter wordt opgebouwd door middel van gebruik van verschillende typen profileringen. Door deze profielen te combineren ontstaat een ander geheel van eigenschappen. Als onderdeel van zo’n wand worden dikwijls buispalen gebruikt die zorgen voor extreem grote sterkte en stijfheid. Door deze te combineren met Z- of U-vormige damwandprofielen, ontstaat een effectieve water- en grondkerende constructie. Een alternatief is het gebruik van H-vormige palen. Als gevolg van de variatie van paal- en tussenplaatvormen kunnen vele soorten combiwanden worden gerealiseerd.

Het voordeel van een combiwand is dat deze weerstandmomenten nog beter op kan vangen dan traditionele damwanden. De flexibiliteit is met andere woorden groter.

Bouwmethode

Ter realisatie van een combiwand worden eerst de palen in de grond geheid of getrild. Daarop worden specifieke bevestigingspunten aangebracht ten behoeve van de wandprofilering. Al met al zorgt deze methode voor een enorm stijve en qua buigzaamheid sterke constructie.

De realisatie van een combiwand is een van de mogelijkheden die wij van W-Dam BV vanuit de totale Hoffmann groep aan u kunnen bieden. Indien gewenst brengen wij u graag in contact met een van onze zusterbedrijven zoals bijvoorbeeld Winmix, met specifieke expertise op het gebied van de alternatieve grond- en waterkerende techniek van CSM (Cutter Soilmix-wanden). Binnen ons collectief van zusterbedrijven hebben we altijd een oplossing voor uw bouwlocatie.