HISTORIE

Wedam B.V. ontstaat in 1996 en is het aannemingsbedrijf binnen de reeds vanaf 1989 bestaande firma Hoffmann Bodemtechnieken B.V. Deze levert en ontwikkelt koudgewalste damwandprofielen en verkoopt damwanden, HE balken, stempelingen en ankers. Vanuit deze werkzaamheden ontstaat bij veel klanten de vraag naar een specialist die deze damwanden ook kan plaatsen. Mevr. Winny Hoffmann besluit daarom een nieuw bedrijf op te richten wat aan de wensen van haar klanten kan voldoen. Wedam B.V., W-dam B.V. en Wedam Bvba voeren de werken uit als aannemingsbedrijf. De materialen die men gebruikt worden ingehuurd via de firma Krings International Benelux B.V. Deze is in 1979 opgericht door Mevr. Winny Hoffmann en heette Krings Nederland B.V. Deze firma voorziet aannemers, grondverzetbedrijven en sinds 1996 dus ook Wedam B.V. van veilige sleufbekistingen en bouwkuipen t.b.v. riolerings- en infraprojecten.

Bij het drukken en trillen van damwanden, het aanbrengen van Berlinerwanden, stempelingen, gordingen en verankeringen kunnen bovengenoemde bedrijven de klant totaal ontzorgen. Door de innovatieve spirit van Mevr. Winny Hoffmann werd in 2001 weer een nieuwe techniek naar Nederland gehaald: CSM of Cutter Soilmix Wanden. Deze techniek is ondergebracht bij het nieuwe zusje van de Hoffmanngroep: Winmix B.V.

De Hoffmann Groep is met al haar werkmaatschappijen de partner in de bouw en infra en biedt voor elk project de optimale oplossingen. Door een goed overleg en een goede communicatie met korte lijnen is de Hoffmanngroep in staat om zijn klanten totaal te ontzorgen gedurende het hele project.